HOME ABOUT RECIPES RECIPES HOTSPOTS CONTACT

maandag 8 juli 2013

De lekkerste Thaise curry in 10 minuten




Morgen vertrek ik naar Thailand. Lekker 3,5 week lang elke dag curry's eten, vast nog heel veel lekkerder (en pittiger) dan deze. Wat wij in Nederland pittig vinden, schijnt in Thailand nog niet eens de mildste variant te zijn (heeft iemand hier al ervaring mee?! Ik ben heel benieuwd!) 

Om alvast in Thaise sferen te komen, maakte ik deze curry. Dit is misschien wel de lekkerste curry die ik ooit heb gegeten. Sowieso de lekkerste curry die ik ooit zelf heb gemaakt. Dit is zo'n curry waarvan je bij iedere hap blijft zeggen dat het echt heeeeel erg lekker is. Iedere hap is een smaakexplosie van kruidig, pittig, zoet, creamy, zuur. Daarnaast is deze curry ook nog eens in tien minuutjes klaar, zonder dat je een kant-en-klare currypasta gebruikt. 

Op mijn blog zal het de komende tijd dus wat rustiger zijn. Iedereen een hele fijne vakantie! Maar eerst nog even deze curry maken. 



Dit heb je nodig voor 4 personen
20 ml zonnebloemolie
600 gram kippendijen, in stukjes`
1 aubergine, in stukken
1 ui, grof gehakt
1 knoflookteen, in stukjes
1 chilipeper, in ringetjes (je kan de zaadjes verwijderen als je niet van te pittig houdt)
1 cm verse gember, in stukjes
1 el garam masala
2 tl gemalen kurkuma
400 ml kokosmelk
2 el mango chutney
2 el tomatenketchup
3 el sojasaus
1 limoen
1 bosje verse koriander, grof gehakt

Voor erbij: pandan rijst of naanbrood

Zo maak je deze simpele Thaise curry
Verhit de zonnebloemolie in een wok. Bak hierin de kip even rondom bruin aan. Haal de kip uit de pan en leg apart op een bord. 

Doe als het nodig is nog wat extra olie in de wok. Bak hierin de ui en voeg als deze bruin kleurt de knoflook, chilipeper en gember toe. Doe dan de aubergine erbij. Bak even een minuut mee. Voeg nu de garam masala en kurkuma toe en roer zodat alles goed onder zit.

Voeg nu de kokosmelk, kip en aubergine toe. Breng net tegen de kook aan en zet het vuur zacht zodat het zachtjes blijft sudderen. Voeg nu de mango chutney, ketchup en sojasaus toe. Laat alles 4 minuten zachtjes pruttelen totdat de kip en aubergine gaar zij. Roer af en toe. 

Knijp net voor serveren de limoen uit en doe de koriander erbij (houd wat apart voor de garnering). 

Serveer met pandan rijst met daarover heen wat vissaus, oystersaus en ketjap. Schep de curry over de rijst en garneer met wat koriander. Echt heerlijk!