HOME ABOUT RECIPES RECIPES HOTSPOTS CONTACT

woensdag 25 september 2013

Polentamuffins met oude kaas, zongedroogde tomaatjes & bosui


Deze maand is het thema van het foodblogevent fingerfood. Eten dat bedoeld is om gelijk op te eten, het liefst met je handen natuurlijk. Deze polentamuffins staan leuk op een feestje op een tafel vol eten, maar eet je ook lekker uit de hand. Voor de vulling kun je alles nemen wat je lekker vindt of nog in de voorraadkast hebt staan. Deze zijn met oude kaas, zongedroogde tomaatjes en bosui. 




Dit heb je nodig voor polentamuffins
12 stuks

170 gram bloem
150 gram polenta (ook wel maïsgries/maïsmeel)
3 tl bakpoeder
2 eieren
3 lente uitjes
ongeveer 10 zongedroogde tomaatjes (even laten uitlekken)
50 gram Parmezaanse kaas
70 gram geraspte oude kaas
500 ml karnemelk
1 el olijfolie
1 tl chilipoeder
1 tl gemalen komijn
peper en zout

Zo maak je de polentamuffins
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de bloem, het maïsmeel, het bakpoeder, de komijn en chilipoeder in een kom. Voeg de karnemelk en losgeklopte eieren toe en roer alles snel door elkaar. Roer nu de geraspte Parmezaan en geraspte oude kaas erdoor. Snijd de bosui in ringetjes en de zongedroogde tomaat in stukjes. Voeg deze toe en roer alles door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Vet muffinvormpjes royaal in met boter of olie en verdeel het beslag over de vormpjes. Bak de muffins in ongeveer 25 minuten (check even na 20 minuten) tot ze gaar en goudbruin zijn. Laat ze even afkoelen en haal ze dan uit de vormpjes. Serveer op een leuke schaal of bord. 

Gebruik voor de vulling alles wat je lekker vindt. Eerder maakte ik al polentamuffins met groene asperges, geroosterde paprika en Parmezaanse kaas (dat recept vind je hier)Wat lijkt jou een lekkere combinatie?