HOME ABOUT RECIPES RECIPES HOTSPOTS CONTACT

woensdag 16 oktober 2013

Gezonde friet (ja het bestaat serieus) van wortel



Make everything as simple as possible, but not simpler - Albert Einstein

Dit recept maakt het onmogelijke mogelijk: oneindig genieten van friet zonder je schuldig te voelen de volgende dag. Gezonde friet bestaat namelijk. Nu kun je denken: frieten in combinatie met gezond kan toch nooit lekker smaken? Nou, wel dus. Deze wortelfrieten bevatten bijna geen "slechtheid", maar zijn toch super lekker. Gemaakt van wortel en een beetje olijfolie. Dat is het. Zo lekker en je zondigt niet eens. 

Veel beter dan dit kan bijna niet. Toch? Nou vooruit, met een flinke klodder mayo als tegenhanger. Zo zijn we dan ook wel weer. 


Dit heb je nodig voor één portie wortelfriet
400 gram wortelen
1 tl olijfolie
grof zeezout
versgemalen peper
kruiden naar smaak, bijvoorbeeld komijn, paprikapoeder, five spices poeder, ras-el-hanout kruiden, nootmuskaat, tijm, rozemarijn, basilicum, oregano, knoflookpoeder. 

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de wortels in een leuk frietformaat. Doe ze in een kom en schud om met de olijfolie, zeezout en peper zodat alle wortelfrieten bedekt zijn. Verzin een lekkere kruiden combi en hussel door elkaar. Leg ze op een bakpapier en bak in ongeveer 20-25 minuten in de oven. Als ze bruin beginnen te kleuren zijn ze klaar. Bestrooi met wat grof zeezout. Nu nog even zelf mayonaise maken. Dat is ook zo gedaan. 

De wortelfrieten passen perfect bij deze epic feta bietenburgers of eet ze als bijgerecht bij een broodje entrecote met ricotta pesto.